Nurhan Damcıoğlu Hayatını Kaybetti

Nurhan Damcıoğlu Hayatını Kaybetti

Ünlü sanatçı Damcıoğlu, 5 Haziran Pazartesi günü İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Adana'da 9 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak 1 Mayıs 1941'de doğan Nurhan Damcıoğlu'nun babası açık hava sineması işletmecisi, annesi ise devlet operalarında terzilik yapıyordu. Annenin teşvikiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümünde 9 yaşında çalışmaya başladı ve aynı zamanda bale dersleri aldı. Radyo Çocuk Kulübünde dokuz yıl boyunca görev aldı ve 16 yaşından itibaren Devlet Tiyatrosunda oyunculuk yaptı. Ankara Cebeci Ortaokulundan mezun olduktan sonra, 1965 yılında İstanbul'a geldi.

Damcıoğlu, İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Topluluğu gibi tiyatro gruplarıyla çalıştı. Mücap Ofluoğlu'nun teşvikiyle 1969'da ilk kez kanto müzik türünde şarkı söyledi ve daha sonra tiyatroyu bırakarak tamamen kantoya yöneldi. Türkiye'deki ilk kadın kantocular arasına girdi ve sahnelerde performans sergilemeye başladı. Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi önemli isimlerle de birlikte çalıştı.

Nurhan Damcıoğlu, ilk evliliğini kısa bir süreliğine Ercan Yenseni ile yaptıktan sonra ikinci evliliğini tiyatrocu Attila Olgaç ile gerçekleştirdi.

Bunun yanısıra kantoları ile birçok dizide boy gösteren isim, Avrupa Yakası, Baba Evi, Mahallenin Muhtarlar gibi diziler ile onlarca sinema filmi ve tiyatroda görev almıştı.



Avrupa Yakası