Mevlana Dizisi İçin Çekimler Başladı

Mevlana Dizisi İçin Çekimler Başladı

Tarihi dizilere odaklanan TRT, önceleri dijital TRT için yapacağını açıkladığı fakat planların değişebileceği Mevlana dizisi için çekimlere başladı.

Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin hayatını anlatan “Hz. Mevlâna” dizisi uzun bir hazırlık aşamasından sonra sete çıktı. Dizi çok yakında TRT’de ve ona bağlı sistemlerde izleyiciyle buluşacak. Oyuncu seçiminde farklı tercihleri değerlendiren yapımcı firma Mevlana rolü için Bülent İnal'da karar kıldı.

Ünlü isim geçtiğimiz yıl final yapan Abdülahamid dizisinin de başrol oyuncusu olmuştu.

Konya Film Platoları’nda gerçekleştirilen dizinin çekimleri için hummalı bir hazırlık yapıldı ve dönemin şartlarını yansıtan bir şehir kuruldu. 13. Yüzyıl Selçuklu Konya’sının dış ve iç suru inşa edilen alanada 50 dönümlük bir yer ayrıldı.

Dizinin kadrosu da ayrıca belli oldu, ünlü dizi de Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes gibi isimler yer alacak.