Yükleniyor...

Yükleniyor...

Disney Plus Atatürk Dizisi İçin Yeni İddalar

Disney Plus Atatürk Dizisi İçin Yeni İddalar

Yeni Şafak'tan Sevda Dursun'un haberine göre, Disney Plus'ın mini dizi olarak hazırladığı ve 8 milyon dolar harcadığı Atatürk dizisi, 3 Kasım'da sadece sinemalarda gösterilecek.

Geçen yıl Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus, Türk dizilerini yayından kaldırmış olmasının ardından yeni bir skandala daha imza attı. Platform, yapımcısı olduğu ve 29 Ekim 2023'te yayınlanacağını duyurduğu Atatürk dizisini platformunda yayınlamama kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, Disney Plus mini dizi olarak hazırladığı ve 8 milyon dolar harcadığı yapımı 3 Kasım'da sinemalarda film olarak gösterecek.

Türkiye'de özellikle yeni Star Wars dizisi ve filmleri başta olmak üzere orijinal Türk yapımları, Marvel serisi gibi birçok farklı içeriği barındırdığı için kullanıcılar tarafından sevilen Disney, 1 Temmuz'dan itibaren Türk yapımlarının önemli bir kısmını platformundan kaldırmıştı.

Aniden alınan bu kararı Disney Plus'ın Türkiye yönetimine sorduğumuzda, tüm dünyada masrafları azaltmak için yerel içeriklerin kaldırılmasına dönük bir strateji izlediklerini söylediler. Fakat söylentiler ise Ermeni Lobisi'nin baskısı ve kendilerine gelen tepkiler olduğu üzerinde yoğunlaşıyor.

Konu ilk gündeme geldiğinde bir paylaşım yaparak dizinin yayınlanacağını ifade eden Disney Plus bu yeni durum sonrası sessizliğini koruyor.



Mardin Münih Hattı