Ramazan Dizisi Aziz Mahmud Hüdayi Başlıyor

Ramazan Dizisi Aziz Mahmud Hüdayi Başlıyor

Bu Ramazan'da TRT 1 ekranlarında hafta içi her gün sahur öncesi ekrana gelecek olan Aziz Mahmud Hüdayi ilk bölümü ile 11 Mart'ta ekranlarda olacak. Dizinin Ramazan boyunnca yayınlanması bekleniyor.

Başroldeki Aziz Muhmut Hüdayi karakterine Rüzgar Aksoy'un can verdiği dizide, ünlü velinin hayat hikayesi anlatılacak.

Aziz Mahmut Hüdayi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşamış önemli bir İslam alimi ve mutasavvıfıdır. 1541 yılında Şereflikoçhisar'da doğmuş, 1628 yılında Üsküdar'da vefat etmiştir. Nakşibendi tarikatına mensup olan Aziz Mahmut Hüdayi, özellikle Üsküdar'da bulunan zaviyesi ve külliyesi ile tanınır.

Hayatı boyunca tasavvufi eğitim ve öğretimle meşgul olan Hüdayi, aynı zamanda birçok ilmi eser yazmıştır. Hem bir alim hem de bir veli olarak kabul edilen Hüdayi, insanlara manevi yol gösterici olmuş ve birçok talebe yetiştirmiştir. Onun tasavvuf anlayışı, Allah'a olan derin sevgi ve insanlara hizmet üzerine kuruludur.

Aziz Mahmut Hüdayi'nin Üsküdar'daki türbesi, günümüzde hâlâ ziyaretçilerini ağırlamakta ve onun maneviyatından nasip almak isteyenler tarafından uğrak bir yer olmaya devam etmektedir. Onun öğretileri, eserleri ve hayatı, İslam tasavvuf tarihinde önemli bir yer tutar.

Aziz Mahmut Hüdayi'nin öğretisi ve yaşam tarzı, sadelik, tevazu ve insanlara hizmet etme prensipleri üzerine kurulmuştur. Bu yönleriyle, o, hem dönemindeki insanlar üzerinde hem de sonraki nesiller üzerinde derin bir etki bırakmış bir mutasavvıftır.



Aziz Mahmud Hüdayi: Aşkın Yolculuğu